Ervaring van Area Wonen

Wat is er blijven hangen van Area voor Gevorderden 2.0?

Uiteraard de strategische spellen in de bossen van Beek en Ubbergen.

Maar ook de drilinstructies in de gym van Beek, de soms heftige groepsgesprekken en het avondcabaret.

In het gesprek met de collega’s die erbij waren vorige jaar kwamen de volgende sentimenten en herinneringen naar boven:

  • Gevoel van saamhorigheid;
  • Openheid tijdens de tweedaagse;
  • Veel energie van de do activiteiten;
  • Beïnvloeding van elkaar in positieve en negatieve zin;
  • Lol en het stiekeme borrelen;
  • Delen, openheid en respect;
  • Samen sterker  en de verbinding;
  • Fysieke en mentale interactie;
  • Buitenactiviteiten, creativiteit en lef;
  • Jezelf tegenkomen, positieve energie.
Area wonen coachingstraject

Wetterskip Fryslân

Aanbeveling inzet Transpirit voor organisatie- en persoonlijke ontwikkeling en teambuilding.

Een aantal jaren mocht ik als directielid deelnemen aan vele tweedaagse Transpirittrainingen. Deze werden georganiseerd voor onze directie, managers en diverse medewerkers op spilfuncties in de organisatie van Wetterskip Fryslân. Ook vonden er regelmatig persoonlijke ontwikkeltrajecten plaats met managers en medewerkers uit mijn domein. 

Albert Aukes en Derk de Kloet vormen samen een perfect op elkaar ingespeeld team coaches. Zij bereiden zich diepdelvend op persoonsniveau voor op de sessies. Ze weten van te voren precies ‘wat voor vlees ze in de kuip hebben’. Mede daardoor weten zij alle deelnemers in de tweedaagse sessies uit te dagen, aan hun trekken te laten komen en het team of de groep weergaloos te verrijken met zelfkennis op persoons- en groepsniveau en vooral. Ook je feedbackkwaliteiten worden flink op de proef gesteld. Je wordt niet gespaard, vooral uitgedaagd en zeer professioneel aangemoedigd tot een diepsondering in je ‘eigen ik’ en je eigen mogelijkheden. Je wordt getriggerd tot een ontdekkingsreis door je eigen levensweg.

Op basis van hun ervaringen en achtergrondkennis krijg je als deelnemer veel mee in je rugzak voor je eigen ontwikkelreis. Met Albert en Derk doorleef je een tweedaagse waarmee je in je functie als manager, professional, team of groep belangrijke stappen maakt naar het ’topteam’, dat je in de organisatie wil zijn of worden. Wat betreft je persoonlijke ontwikkeltraject ontdek je wat je zelf meer kunt dan je dacht. Persoonlijk heb ik veel aan onze sessies met hen gehad. Evaluaties van toen lees ik af en toe nog eens na en ben dan zomaar weer ‘bij de les’, als ik op enig moment weer in ‘mijn oude gedrag’ verzeild ben geraakt. Echt een verrijkende ervaring om met het duo Albert Aukes en Derk de Kloet samen te werken.

Hans Hiemstra, nu gepensioneerd, Manager Water en adjunct-directeur bij Wetterskip Fryslân.